Actionfyllda evenemang och tävlingar på Actionpark

Actionpark i Göteborg är en aktivitetsanläggning som erbjuder en unik möjlighet för skateboard-, inlines- och BMX-åkare att utöva sin sport mitt i stadens finrum. Men det är inte bara en plats för åkning, Actionpark är också hem för ett brett utbud av evenemang och tävlingar för besökare att delta i.

Nu ska vi titta närmare på några av de spännande evenemang och tävlingar som erbjuds på Actionpark och hur du kan bli en del av Göteborgs actionsportscen!

Sommarens höjdpunkt – ”Actionjam”

Actionjam är den största och mest efterlängtade evenemanget på Actionpark och är en dag som helt ägnas åt actionsport.

Detta årliga evenemang hålls vanligtvis under sommaren och har blivit en tradition för actionsportare i Göteborgsområdet. Actionjam är en dag fylld med tävlingar, shower, musik och andra aktiviteter som samlar alla typer av åkare – oavsett ålder eller nivå.

Tävlingarna är uppdelade i olika kategorier, inklusive skateboard, BMX och inlines, och tävlande bedöms utifrån deras tekniska färdigheter, stil och kreativitet. Det finns också en junior-kategori för de yngsta deltagarna som är nya inom sporten.

Priserna inkluderar kontanter och utrustning från sponsorer och de deltagare som presterar bäst i varje kategori går vidare till finalerna.

Utöver tävlingarna erbjuder Actionjam också shower av professionella åkare och musikuppträdanden från lokala artister.

Deltagarna kan också prova på olika aktiviteter som är relaterade till actionsport, delta i workshops och få möjligheten att träffa och lära känna andra åkare i området.

Actionjam är en unik möjlighet för actionsportare att samlas och visa upp sin talang, samtidigt som de har kul och umgås med andra åkare.

Om du vill vara en del av detta spännande evenemang, se till att kolla in Actionparks hemsida eller sociala medier för mer information om datum och anmälningsuppgifter.

Veckovisa tävlingar – ”Weekday Wars”

Om du inte kan vänta på Actionjam för att tävla och visa upp din åkteknik, erbjuder Actionpark veckovisa tävlingar varje onsdag.

Weekday Wars är en tävlingsserie som riktar sig till alla nivåer av åkare och är ett bra sätt att träna upp dina färdigheter samtidigt som du tävlar mot andra åkare.

Tävlingen är uppdelad i olika kategorier baserat på åldersgrupp och färdighetsnivå och består av en parkåkningstävling

och en ”game of skate”, där deltagarna turas om att visa upp sina trick tills en vinnare koras. Priserna inkluderar utrustning och andra priser från sponsorer.

Veckovisa tävlingar som Weekday Wars är ett utmärkt sätt att träna upp din åkteknik och utmana dig själv att förbättra dina färdigheter. Det är också ett bra tillfälle att möta andra åkare, dela tips och lära sig nya trick.

För att delta i Weekday Wars behöver du inte anmäla dig i förväg, bara dyka upp på Actionpark på onsdagar och anmäla dig på plats.

Priset för att delta är endast 50 kronor per tävling, vilket gör det till ett mycket prisvärt sätt att delta i tävlingar och träna upp dina färdigheter.

Workshops och träningsprogram

För de som vill förbättra sin åkteknik ytterligare, erbjuder Actionpark också olika workshops och träningsprogram. Dessa program är utformade för att hjälpa åkare att utveckla sina färdigheter och förbättra sin teknik inom sin sport.

Workshops och träningsprogram är tillgängliga för alla nivåer av åkare och kan anpassas efter dina behov och mål. De leds av professionella åkare och tränare som har många års erfarenhet av sporten och kan ge dig tips och råd för att förbättra din åkteknik.

Att delta i en workshop eller träningsprogram kan vara en utmärkt investering i din utveckling som åkare och ge dig de verktyg du behöver för att ta din åkteknik till nästa nivå.

För att lära dig mer om de olika workshop- och träningsprogrammen som erbjuds på Actionpark, besök deras hemsida eller kontakta dem direkt för mer information.

Summercamp för ungdomar

Actionpark erbjuder också ett sommarläger för ungdomar som vill lära sig mer om actionsport och förbättra sin åkteknik. Lägret riktar sig till ungdomar mellan 10 och 16 år och ger deltagarna möjlighet att träffa andra åkare, lära sig nya trick och förbättra sin åkteknik.

Under lägret kommer deltagarna att få träffa professionella åkare och tränare som kommer att ge dem tips och råd om hur man blir en bättre åkare.

Det kommer också att finnas olika aktiviteter och tävlingar under lägret, inklusive parkåkningstävlingar och ”game of skate” tävlingar.

Summercamp på Actionpark är en unik möjlighet för ungdomar att lära sig mer om actionsport och förbättra sin åkteknik. Det är också ett utmärkt sätt att träffa nya vänner och ha kul under sommarlovet.