Om parken

Betongpark i stadens finrum

Mellan göteborgs två förnämsta arenor, nästan dold i grönskan ligger ligger göteborgs – kanske Sveriges – mest unika arena. 1980 kvadratmeter böljande landskap av pur glädje för alla med hjul mellan sig och backen.

En torr dag är man sällan ensam i parken, skejtare, BMX´are, inlinesåkare och Dirt/streetcyklister gör betong till ett levande habitat. Många som är i parken första gången förvånas över mångfalden allt i från nyinspirerade ”gubbskejtare” (ja de kallas sig själva så!) till knattar som tar sina första steg på ett par inlines.

En ovanlig park

Vad är det då som gör parken så unik?

  • Nivåskillnaderna och anpassningen till det kuperade landskapet. Parken tar vara på omgivningarna och skapar en park som inte bara smälter in i miljön utan även ger parken nya möjligheter och utmaningar
  • En design för alla. Parken har sedan dag ett byggts med tanken att tilltala alla åkdiscipliner. I designgruppen fanns alla typer av åkare, men även tjejer och representater för de yngre åkarna. Många var skeptiska, men vi överbevisade dem!
  • Närheten till stan. Det är inte bara nära centrum, den är mitt i! Actionparken är en del i Göteborgs nya paradgata: Evenemangsstråket. Nära till kollektivtrafik, nära till Liseberg, mässan, Scandinavium och Poseidon. Kort o gott nära allt som man inte får missa om man turistar i stan.
  • En levande kultur. Ett liv med evenemang, tävlingar, folkliv och goa gubbar och tjejer. Alla göteborgsklyshor besannas (Det finns än så länge ingen statistik på antalet ”Glenn” i parken, men man vet aldrig)

Mer om Actionpark