Om oss

En levande ungdomskultur

Vi verkar för att låta ungdomar få ta plats i samhället, inte som belastning utan som en resurs. Vi vill ge alla oavsett ålder, ursprung eller åkdon en möjlighet att utöva sin sport, kultur och sin livsstil. Det är inte bara målet som är viktigt utan även vägen dit. Alla projekt drivs av ungdomar och i ett nära samarbete med både kommun och näringsliv.

Vi har arrangerat tävlingar, skateboardskola och visat skateboardrelaterad fysik på vetenskapsfestivalen. Det blir lite av en snöbollseffekt, varje gång vi (eller andra ungdomar) ordnar något träffas nya kreativa och driftiga människor. Den positiva andan smittar av sig och fler projekt börjar växa av tanken på att man kan det man vill.

”När är det min tur att få göra nåt?”

De bevingade orden frågade en grabb i tioårs-åldern Irene en dag. Då förstod vi vad det handlar om: Inte ”när ska ni göra nåt för mig” utan när ska jag får göra nåt. Man växer med ansvaret, visst kan man misslyckas men det är så man verkligen lär sig saker. Vi behöver inte ett samhälle med curlingbarn.Kommentera