DIY i Göteborg – var vill du ha den?

Idag var en mindre delegation av åkare, och Irene så klart, på besök i stadshuset. Vi träffade Anna Johansson och Marina Johansson som båda är ordförande i nämnder som har med idrott, ungdomar, park och natur att göra.

Vi fick med oss en hemläxa som alla vi som åker får hjälpas åt med, nämligen att sammanställa en lista med vilka platser vi önskar få för DIY – alltså platser som om vi får använda dem faktiskt skulle se till att bygga allt själva. Ungefär som Tjernobyl Plaza fast med den viktiga skillnaden att vi skulle få behålla platsen i många år.
Vet du om någon tom fabrikslokal som skulle funka är även det bra tips till listan.

Vi tog upp exemplet med Hagapoolen som numera är fylld med jord. Med tanke på att den inte fungerar som fontän och det inte kommer bli någon underjordisk tågstation än på många år så kanske vi kan erbjuda oss att tömma fontänen mot att vi får ha den för åkning några år. De tyckte att vi skulle skriva upp detta och liknande exempel.

Det som händer med listan när vi skickat den till kommunen är att de kommer kolla vilka platser de faktiskt kan låta oss använda åtminstone en 5-10 år och sedan får vi förhoppningsvis några att välja på.

Så vad väntar du på? Skriv en kommentar med din favoritspot som du tror kommunen borde kunna låta oss få och tala om varför platsen gör sig bäst for oss åkare (övergiven plats, öde parkeringsplats, tomt industriområde, onödigt stor skolgård etc).